O sa incep acest an cu tortul de revelion, desi mai sunt multe retete de anul trecut care isi asteapta randul la postat si inca multe altele de anul asta, ca nu am stat degeaba pana acum. Tortul de revelion a fost cu crema diplomat cu iaurt, fina si racoroasa, numai buna dupa salatele si aperitivele cu maioneza si sosuri, toate grele pentru stomac.

Se prepara budinca urmand instructiunile de pe plic, dar cu 400 ml lapte. Se lasa sa se raceasca, dar se acopera cu folie alimentara, sa nu faca pojghita.

Se pune gelatina la inmuiat cu putina apa, ananasul la scurs intr-o sita si intre timp, intr-un alt vas, se mixeaza iaurtul cu zahar si zahar vanilat, pana la topirea zaharului. Separat se bate frisca pana devine spuma tare. Gelatina se incalzeste putin la microunde, cat sa se topesca, fara sa fiarba, apoi se adauga peste budinca calda. Aceasta crema se adauga peste iaurt si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga ananasul cuburi, apoi spuma de frisca si se omogenizeaza. In forma de tort cu margini detasabile se pune folie alimentara, apoi un disc de napolitana. Se toarna crema, se niveleaza si se pune deasupra un strat de piscoturi insiropate in suc de ananas. Se acopera cu folie si se da la rece cateva ore sau peste noapte. Se decoreaza dupa preferinta. Eu am ales pasta marshmallow, iar reteta am luat-o de aici http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/12/marshmallow-fondant.html. Sectiune nu am, asta este tot ce a mai ramas dupa ce am impartit tuturor, dar nu a stat prea mult in frigider, caci am mai avut musafiri si s-a mancat imediat. Data viitoare, poate o sa am o sectiune mai aratoasa.