Biscuitii ii rupem in bucati mai mari, intr-un vas incapator, peste punem si nuca tocata mai mare. Zaharul se amesteca cu cacaua si apa intr-o craticioara pe care o asezam pe foc. Adaugam si untul, taiat cubulete si amestecam pana la topirea acestuia. Dupa ce untul s-a topit, mai lasam pe foc pret de 1-2 minute, in tot acest timp amestecand cu grija. Siropul il punem peste biscuiti si omogenizam foarte bine. Tapetam o tava rotunda, cu pereti detasabili (a mea are 26 cm diametru )cu folie alimentara sau cu hartie de copt, punem biscuitii, presam si nivelam, apoi dam tava la frigider. 150 g din ciocolata alba se topeste la bain-marie si se lasa la racit. Crema de branza se mixeaza la viteza mare cu 200 ml frisca lichida, adaugata treptat. Se ia cate o lingura cu ciocolata alba (care trebuie sa fie racita)si se incorporeaza in crema de branza, mixand puternic. Se scoate tava din frigider, se pune crema de branza peste biscuiti, se niveleaza si se da din nou la rece, pentru minim 45 minute. Frisca lichida se incalzeste foarte bine si se adauga peste ciocolata amaruie. Lasam 2-3 minute, apoi amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Turnam glazura racorita bine peste crema de branza, nivelam, ornam cu miez de nuca si ciocolata alba rasa si dam la rece peste noapte. Este un tort foarte bun, usor de facut si se preteaza a fi servit in noaptea dintre ani. Sa aveti pofta!Biscuitii ii rupem in bucati mai mari, intr-un vas incapator, peste punem si nuca tocata mai mare. Zaharul se amesteca cu cacaua si apa intr-o craticioara pe care o asezam pe foc. Adaugam si untul, taiat cubulete si amestecam pana la topirea acestuia. Dupa ce untul s-a topit, mai lasam pe foc pret de 1-2 minute, in tot acest timp amestecand cu grija. Siropul il punem peste biscuiti si omogenizam foarte bine. Tapetam o tava rotunda, cu pereti detasabili (a mea are 26 cm diametru )cu folie alimentara sau cu hartie de copt, punem biscuitii, presam si nivelam, apoi dam tava la frigider. 150 g din ciocolata alba se topeste la bain-marie si se lasa la racit. Crema de branza se mixeaza la viteza mare cu 200 ml frisca lichida, adaugata treptat. Se ia cate o lingura cu ciocolata alba (care trebuie sa fie racita)si se incorporeaza in crema de branza, mixand puternic. Se scoate tava din frigider, se pune crema de branza peste biscuiti, se niveleaza si se da din nou la rece, pentru minim 45 minute. Frisca lichida se incalzeste foarte bine si se adauga peste ciocolata amaruie. Lasam 2-3 minute, apoi amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Turnam glazura racorita bine peste crema de branza, nivelam, ornam cu miez de nuca si ciocolata alba rasa si dam la rece peste noapte. Este un tort foarte bun, usor de facut si se preteaza a fi servit in noaptea dintre ani. Sa aveti pofta!