Intr-o cratita incalzim laptele, despicam pastaia de vanilie, scoatem semintele si le adaugam cu tot cu pastaia in laptele fierbinte. Intr-un bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si faina si amestecam bine pana ce se incorporeaza toate. Turnam treptat in fir subtire laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu. Varsam continutul bolului inapoi in oala in care am fiert laptele si dam pe foc lasand sa fiarba pana ce compozitia se ingroasa ca o budinca. Stingem focul, adaugam coaja de lamaie rasa si dam deoparte sa se racoreasca usor. Hidratam gelatina in apa pentru 10 minute, o scurgem bine de apa si o adaugam peste crema de vanilie, amestecam totul pana devine o masa omogena. Lasam crema sa se raceasca complet acoperita cu folie alimentara. Batem bine 300 ml frisca lichida pana ce obtinem o crema pufoasa. Indepartam pastaia de vanilie si incorporam frisca in crema rece. Desfacem conserva de fructe tropicale, scurgem fructele bine de tot (pastram sucul lor), taiem kiwi bucatele potrivte de marimea fructelor tropicale. Intr-un bol turnam sucul de la conserva si inmuiem piscoturile in suc. Intr-o forma de tort cu inel detasabil asezam un strat de piscoturi,iar pe margini punem folie de acetat. Punem un prim strat de piscoturi, cateva fructe colorate, dupa care iar putin crema ca sa se lipeasca piscoturile, din nou un strat de piscoturi inmuiate, si din nou fructe tropicale pana ce terminam ingredientele. Dam tortul la rece pana a doua si, il testam sa vedem cat de tare a iesit. Il decoram cu frisca batuta si fructe din compot.

Intr-o cratita incalzim laptele, despicam pastaia de vanilie, scoatem semintele si le adaugam cu tot cu pastaia in laptele fierbinte. Intr-un bol punem galbenusurile impreuna cu zaharul si faina si amestecam bine pana ce se incorporeaza toate. Turnam treptat in fir subtire laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu. Varsam continutul bolului inapoi in oala in care am fiert laptele si dam pe foc lasand sa fiarba pana ce compozitia se ingroasa ca o budinca. Stingem focul, adaugam coaja de lamaie rasa si dam deoparte sa se racoreasca usor. Hidratam gelatina in apa pentru 10 minute, o scurgem bine de apa si o adaugam peste crema de vanilie, amestecam totul pana devine o masa omogena. Lasam crema sa se raceasca complet acoperita cu folie alimentara. Batem bine 300 ml frisca lichida pana ce obtinem o crema pufoasa. Indepartam pastaia de vanilie si incorporam frisca in crema rece. Desfacem conserva de fructe tropicale, scurgem fructele bine de tot (pastram sucul lor), taiem kiwi bucatele potrivte de marimea fructelor tropicale. Intr-un bol turnam sucul de la conserva si inmuiem piscoturile in suc. Intr-o forma de tort cu inel detasabil asezam un strat de piscoturi,iar pe margini punem folie de acetat. Punem un prim strat de piscoturi, cateva fructe colorate, dupa care iar putin crema ca sa se lipeasca piscoturile, din nou un strat de piscoturi inmuiate, si din nou fructe tropicale pana ce terminam ingredientele. Dam tortul la rece pana a doua si, il testam sa vedem cat de tare a iesit. Il decoram cu frisca batuta si fructe din compot.