Detalii Tort Eva (cu Zmeura, Portocala si Ciocolata)
Pentru blat procedam astfel: se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina impreuna cu praful de copt. Nu se adauga niciun ingredient nou, pana ce precedentul nu este incorporat complet. Se presara cacaoa, coaja de portocala si se adauga sucul de lamaie. Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava de copt unsa cu putin unt sau ulei. Pentru crema se procedeaza astfel: Se pune frisca lichida, intr-un vas, la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, se adauga ciocolata rupta in bucati mici. Se amesteca usor cu o spatula pana se topeste complet. Se incoporeaza untul si se pastreaza vasul la rece pentru cateva ore. se mixeaza apoi cateva minute. Se va obtine o crema fina, densa. Pentru sirop se procedeaza astfel: Se fierbe apa cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Se adauga coaja de portocala si sucul acesteia. Se continua fierberea inca 3-4 minute, dupa care se lasa la racit. Pentru ansamblare: Dupa racirea completa, se taie blatul in trei parti egale. Se asaza pe un platou primul blat. Se insiropeaza si se adauga o parte din crema si din zmeura, procedandu-se la fel cu urmatoarele doua blaturi. Tortul se imbraca in crema ramasa si intr-un strat subtire de ciocolata. (Pentru decor: Ciocolata se topeste, se intinde pe o folie si apoi se ruleaza in jurul tortului. Se lasa 5-10 minute, dupa care se desprinde folia).
Pentru blat procedam astfel: se mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza apoi, rand pe rand, uleiul, laptele si faina impreuna cu praful de copt. Nu se adauga niciun ingredient nou, pana ce precedentul nu este incorporat complet. Se presara cacaoa, coaja de portocala si se adauga sucul de lamaie. Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava de copt unsa cu putin unt sau ulei. Pentru crema se procedeaza astfel: Se pune frisca lichida, intr-un vas, la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, se adauga ciocolata rupta in bucati mici. Se amesteca usor cu o spatula pana se topeste complet. Se incoporeaza untul si se pastreaza vasul la rece pentru cateva ore. se mixeaza apoi cateva minute. Se va obtine o crema fina, densa. Pentru sirop se procedeaza astfel: Se fierbe apa cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Se adauga coaja de portocala si sucul acesteia. Se continua fierberea inca 3-4 minute, dupa care se lasa la racit. Pentru ansamblare: Dupa racirea completa, se taie blatul in trei parti egale. Se asaza pe un platou primul blat. Se insiropeaza si se adauga o parte din crema si din zmeura, procedandu-se la fel cu urmatoarele doua blaturi. Tortul se imbraca in crema ramasa si intr-un strat subtire de ciocolata. (Pentru decor: Ciocolata se topeste, se intinde pe o folie si apoi se ruleaza in jurul tortului. Se lasa 5-10 minute, dupa care se desprinde folia).
Etichete:
oua,
lapte,
unt,
faina,
ulei,
zahar,
fructe,
ciocolata,
cacao,
portocale,
tort