De mult timp am vazut cele doua feluri de cartofi acordeon (garnitura si aperitiv), mi s-au parut interesante si tot am vrut sa le fac. Acum a venit timpul pentru garnitura aspectuoasa si buna buna.

Cartofii (mai lunguieti) se curata, se spala, se usuca si se taie felii subtiri dar nu pana jos ca sa poata sa fie rasfirat ca un evantai.

Se pun intre feliile de cartofi felii de ciuperci si felii de ardei.

Se unge un vas termorezistent cu unt si se pun cartofii in el.

Se presara cu sare, piper, boia.

Se pun bucatele de unt si cerma de unt, se pune capacul pe vas si se introduce in cuptor pentru 25-30 minute.

Se scoate capacul, se mai pune crema de unt si se mai tine in cuptor 15-20 minute pana se rumeneste.

Se folosesc garnitura la orice preparat.

Eu i-am pus langa pulpe cu ceapa si rosii si au fost foarte buni.

Pofta Buna!