Combinatia de lamaie si capere este una clasica pentru peste, iar aroma de rozmarin se potriveste bine cu somonul, a carui carne este putin grasa, satioasa si cu personalitate. Vinul rose completeaza si rotunjeste in mod fericit, atat ca savoare cat si coloristic, preparatul.

Se incinge cuptorul la 200 C. Se spala fileurile de somon si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie.

Se asaza fileul intr-un platou de dimensiune potrivita. Se ung cu ulei de masline platoul si fileul de somon. Acesta din urma se asezoneaza cu sare si piper. Se asaza deasupra fileului cele 2 felii de lamaie si firul de rozmarin, se stropeste cu suc de lamaie si vin. Se presara peste fileu caperele. Se acopera platoul cu folie de aluminiu.

Se gateste fileul circa 15 minute (10 minute la fiecare 2-3 cm grosime). Se serveste imediat ce se inlatura folia, stropit cu putin ulei de masline extra virgin, insotit de cate un pahar de vin Rose by Enira 2010.

Vin pentru servit: Rose by Enira 2010