Perfecti - crocanti si picanti! Acest preparat a facut parte din meniul romantic de anul acesta de Valentines Day!Orezul:Se spala orezul. Se lasa in apa rece 10 minute. Se schimba din nou apa si se pune la fiert. Atentie! Pentru un orez perfect, trebuie folosite cantitati exacte de orez si apa. Astfel ca, se masoara apa in care se fierbe orezul cu aceeasi cana / masura cu care a fost masurat orezul. Se pune apa in cantitate dubla fata de cantitatea de orez - in cazul meu, 2/3 de cana de apa, pentru 1/3 cana de orez.

Se pune orezul la fierb descoperit, iar cand incepe sa fiarba apa, se acopera si se reduce focul la minim. Se fierbe exact 10 minute, se ia de pe foc, se sareaza, se pune untul, se afaneaza cu lingura si se lasa cu capacul pus inca 20 minute.

Frigarui:Se amesteca faina cu sare. Se amesteca pesmetul cu praful de usturoi si chilli praf. Se dau crevetii prin apa foarte rece, apoi prin faina. Dupa aceea, se trec prin lapte si la final, prin pesmet picant. Se pun pe frigarui de lemn de marime medie. Se prajesc in 2 linguri de ulei de masline.

Se servesc cu Mango Chutney.