Punem pe gratar pieptul de pui, care in prealabil a fost uns cu ulei, sarat si piperat cu moderatie. Spalam salata si o rupem, stoarcem lamaia peste asezam, fileurile de peste anchoise. Dupa ce pieptul de pui s-a facut pe gratar bine pe ambele parti, il lasam cateva minute in relax dupa care il feliem si il aranjam ca in imaginile alaturate. Fierbem oul moale si ne pregatim de sosul hollandaise.

Punem la fiert, otetul, sare si boabele de piper lasam sa se reduca, luam de de foc lasam sa se raceasca un pic si adaugam cele doua galbenusuri si doua linguri de apa, amestecam bine cu telul dupa care punem iarasi pe foc, intre timp am topit untul si l-am lasat in asteptare.

Punem apa intr-o cratita(pentru bain-marie) si o lasam sa fiarba apa, punem deasupra un castron in care avem reductia noastra impreuna cu galbenusurile si amestecam bine, dupa care incepem adaugarea untului topit, daca simtim ca este prea fierbinte dam jos de pe foc sa se mai tempereze si adaugam ulterior iarasi pe foc,amestecam energic si suntem atenti la temperatura, gustam si adaugam zeama de lamaie dupa gust, adaugam sare si piper alb.

Cand a rezultat o emulsie stabila se ia de pe foc. Se adauga oul si sosul de jur imprejurul pieptului de pui, care acesta a fost asezat pe amestecul de salate si se va servi ca in imaginile alaturate, acompaniat de o felie de paine neagra toast. Pofta Buna