Detalii Negresa
Ingrediente:
Pentru blat: 200 g unt sau margarina,
5 oua (folosim doar galbenusurile la blat,
vom pastra albusurile pentru bezea) ,
5 linguri de zahar,
1 varf de lingurita de sare,
10 linguri de lapte,
4 linguri de cacao,
7 linguri de faina,
1 praf de copt,
Pentru bezea: cele 5 albusuri,
5 linguri de zahar,
1 praf de sare,
Pentru glazura: 5 linguri de lapte,
2 linguri de cacao,
4 linguri de zahar,
25 g unt sau margarina
Blatul: Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine. Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 25-30 de minute, la foc mediu. Bezeaua: Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si batem bine pana otinem o bezea consistenta. Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua peste blat, o intindem bine si mai dam la cuptor 10 minute. Glazura: Se pun pe foc laptele cu zaharul si cacaoa si se amesteca bine, iar cand fierbe, o dam de pe foc si adaugam untul sau margarina. Cand s-a copt negresa, o lasam un pic la racit, o taiem si turnam glazura astfel incat sa se insiropeze bine toata negresa. Se serveste rece. Pofta Buna!Blatul: Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine. Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 25-30 de minute, la foc mediu. Bezeaua: Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si batem bine pana otinem o bezea consistenta. Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua peste blat, o intindem bine si mai dam la cuptor 10 minute. Glazura: Se pun pe foc laptele cu zaharul si cacaoa si se amesteca bine, iar cand fierbe, o dam de pe foc si adaugam untul sau margarina. Cand s-a copt negresa, o lasam un pic la racit, o taiem si turnam glazura astfel incat sa se insiropeze bine toata negresa. Se serveste rece. Pofta Buna!