Multumesc RuxyRux pentru reteta,si multumesc Laly pentru ideea de modelat painica!>:DCernem faina in vasul in care framantam aluatul.

Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata si 1-2 linguri de iaurt.

Lasam 10 minute sa creasca drojdia,dupa care vom pune sarea si iaurtul ramas si incepem sa farmantam un aluat bun de modelat.

La final adaugam uleiul pe margina si mai farmantam putin.

Lasam aluatul la crescut la loc cald pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul,impartim aluatul in 6 bucati,pe care le intindem in foaie subtire si le rulam.

Tapetam tava cu ulei,apoi punem fiecare bucata de aluat rulat in tava,unul langa altul si lasam la crescut inca 40 de minute.

Dupa ce a crescut,ungem painica cu putin lapte si o dam la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute,pana se rumeneste deasupra.

Dupa ce s-a copt,scoatem paine din tava,o ungem cu putina apa rece si o acoperim cu un prosop curat.

Se taie dupa ce s-a racit.