Fiul meu a mancat la prietenul lui la Cluj aripioare KFC si a fost foarte incantat.

Am sunat vinovata principala pe Gabi si am cerut reteta dar am aflat ca bucatarul a fos Marius sotul ei,asa ca am primit intr-un tarziu reteta si m-am apucat de treaba.

Acum o sa vedeti ce a iesit.

Gustul a fost super bun doar putin aspectul nu era pe placul meu,sper ca data viitoare sa fie mai frumoase.

Nu m-am putut abtine sa nu va servesc si pe voi cu asa bunatati si fuga am venit aici sa le prezint.

La inceput se spala si se curata foarte bine aripioarele.

Intr-un bol amestecam sare,piper,condiment cu gust de pui si un varf de lingurita cu boia iute.

Se ia fiecare aripioara si se condimenteaza,masand bine fiecare portiune.

Se aseaza intr-un vas si se acopera fiecare rand de aripioare frumos aranjate cu un strat de iaurt gras.

La sfarsit terminam cu iaurtul.

Se pune la frigider pana a doua zi sau cel putin 5-6 ore.

A doua zi se pune mult ulei intr-o tigaie la incins.

Intr-un vas se pune faina amestecata cu o lingurita boia iute.

Se ia fiecare aripioara de pui unsa bine cu iaurt si se da prin faina.

Se rumeneste la foc potrivit(nu mare)avand grija sa le intoarcem mai des de pe o parte pe cealalta sa se coaca bine in interior sa nu ramana crude.

Se scot pe un servet de bucatarie sa ramana surplusul de ulei.

Se servesc cu cartofi prajiti si mujdei de usturoi.

Pofta buna!Se poate inlocui boiaua de ardei iute cu boia de ardei dulce pentru cine nu prefera gustul picant.