Pentru aceste bilute m-am inspirat putin de la Lorena, prietena unui coleg de la munca insa, bineinteles ca le-am adaptat, ca de obicei, dupa gustul si inspiratia mea :) Am refacut bilutele de cateva ori insa ultima data cu o ocazie speciala si le-am facut si mai speciale. Voi pune poze de la ambele evenimente cand le-am facut mai speciale.

Se taie legumele si sunca cubulete marunte iar separata se pregatesc pe platouri intinse cereralele integrale, boiaua, semintele de susan si de mac, patrunjelul tocat pentru a putea tavali bilutele.

Se rade urda si se pregateste branza de burduf, eu am ales sa amestesc branza si sa o impart in parti egale, sa combin o parte cu sunca, masline si ceapa verde, iar celalata parte cu porumb, ardei rosu, masline si chimen, insa daca aveti mai multe arome prin care vreti sa le tavaliti puteti sa impartiti cantitatea de branza in atatea parti cate arome aveti sau cate doriti sa fir predominante.

De asemenea, puteti pune ceva inauntru care sa se potriveasca cu nuanta aromei: de exemplu ardei rosu inauntru si tavalita prin boia, chimen inauntru si tavalita prin susan, maskline negre inauntru si tavaluta prin mac.

Se formeaza cu mana bilute de ce dimensiuni doresti (din cantitatile mentionate mie mi-au iesit in jur de 22 bilute) eu le-am facut medii :) apoi se tavalesc bilutele prin amestecurile pregatite pana se imbraca bine. In unele poze, apar tavalite in susan si inauntru am pus chimen, Se tin la frigider cateva minute apoi sunt numai bune de servit.

Pentru a elimina surplusul de condimente se mai pot tavali prin mana. Pentru un plus de prospetime se pot servi pe pat de rosii feliate si consumate impreuna.