Detalii Tort cu crema de vanilie, visine si piersici
Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam untul topit si racorit. Punem praful de copt, faina si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de galbenusuri. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 20 cm, turnam jumatate din compozitie. Incingem cuptorul, punem tava si coacem prima foaie 10 minute. La fel procedam cu jumatatea cealalta de compozitie. Lasam foile de blat sa se raceasca. Crema: Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul si cateva linguri din lapte. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul mic, turnam amestecul de amidon, amestecam in crema pana se ingroasa ca o budinca. Tragem de pe foc, punem ciocolata alba rupta bucatele, amestecam pana se topeste complet. Acoperim crema pana se raceste. Mixam crema rece, punem mascarponele, vanilia si mai mixam maxim 1 minut. Impartim crema in doua boluri, in mod egal. Piersicile le taiem feliute pe lung. Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam cu compot de piersici, punem putina crema dintr-un bol, asezam visinele si restul de crema din bol. Asezam a doua foaie insiropata, punem putina crema din celalalt bol, felii de piersici si restul de crema atat deasupra cat si pe margini. Dam tortul la frigider 3-4 ore. Intr-un bol turnam frisca lichida si smantana, ambele reci, zaharul pudra, mixam pana obtinem o spuma. Imbracam tortul cu frisca, decoram cu rulouri cu ciocolata, felii de piersici, trufe de ciocolata si ce mai doriti. Punem putina frisca intr-un pos, ii facem un mic decor apoi il dam la rece. Sa aveti pofta!Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam untul topit si racorit. Punem praful de copt, faina si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de galbenusuri. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 20 cm, turnam jumatate din compozitie. Incingem cuptorul, punem tava si coacem prima foaie 10 minute. La fel procedam cu jumatatea cealalta de compozitie. Lasam foile de blat sa se raceasca. Crema: Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul si cateva linguri din lapte. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul mic, turnam amestecul de amidon, amestecam in crema pana se ingroasa ca o budinca. Tragem de pe foc, punem ciocolata alba rupta bucatele, amestecam pana se topeste complet. Acoperim crema pana se raceste. Mixam crema rece, punem mascarponele, vanilia si mai mixam maxim 1 minut. Impartim crema in doua boluri, in mod egal. Piersicile le taiem feliute pe lung. Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam cu compot de piersici, punem putina crema dintr-un bol, asezam visinele si restul de crema din bol. Asezam a doua foaie insiropata, punem putina crema din celalalt bol, felii de piersici si restul de crema atat deasupra cat si pe margini. Dam tortul la frigider 3-4 ore. Intr-un bol turnam frisca lichida si smantana, ambele reci, zaharul pudra, mixam pana obtinem o spuma. Imbracam tortul cu frisca, decoram cu rulouri cu ciocolata, felii de piersici, trufe de ciocolata si ce mai doriti. Punem putina frisca intr-un pos, ii facem un mic decor apoi il dam la rece. Sa aveti pofta!