Este o prajitura pe care o fac de ani de zile mai ales cand sunt in criza de timp si ingrediente, dar sa stiti ca am cucerit cu ea multe persoane, petreceri, nestiind nimeni ca este de post!- se amesteca uleiul cu zaharul (dar nu va obositi f tare), se adauga otetul, apa, esenta si coaja de lamaie,sarea, amestecandu-se bine- se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga ananasul scurs de zeama- se amesteca si se toarna 3/4 din compozitie in tava (40/25) unsa cu ulei si tapetata cu faina- in aluatul care a ramas se pone cacaua si se amesteca bine, apoi se toatna peste cel din tava cu lingura punandu0se din loc in loc in toata tava- mozaicul se obtine amestacand circular cu o furculita cu dintii mai rari doar deasupra prajiturii maxim pana la jumatatea acesteia- se da la cuptorul incins in prealabil la 180-190C pentru 45 min- se face testul cu scobitoarea si cand este gata si putin aurita deasupra se lasa sa se raceasca si apoi se taie bucati dupa dorinta si imaginatiEste delicioasa! Pofta buna!se foloseste aceeasi ceasca pt toate ingredientele masurate cu ceascase pot face 2 checuri cu cacao mai multa, cu stafide, chiar cu nuca este excaptionalnu este nevoie de hartie de copt, nu se lipaste, am facut prajitura asta si cu fructe crude, cirese, visine, caise, piersici, chiar capsuni si nu s-a lipit niciodatadaca prajitura nu este marmorata se poate face o glazura din ciocolata neagra de post