Detalii Cornuri in doua culori, de post
Mai intai facem siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul se topeste. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca. Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, zaharul, sarea, drojdia uscata (daca puneti proaspata, o dizolvati cu putin apa calduta inainte) si coaja rasa de lamaie. Le amestecam putin cu un tel. Incepem sa punem faina, treptat, pana aluatul este putin mai gros ca la clatite. Cand ajungem la aceasta consistenta, impartim aluatul in doua vase, in unul punem putin mai multa compozitie. In vasul in care avem mai putina compozitie, adaugam faina, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de lucrat. In vasul in care este mai multa compozitie, punem cacaoa, apoi faina, pana aluatul devine nelipicios si usor de lucrat. Impartim fiecare aluat in 4 bile. Luam o bila maro de aluat, intindem o foaie subtire si cat mai rotunda. Luam o bila alba de aluat, intindem o foaie subtire, rotunda si putin mai mica decat cea maro. Asezam foaia alba peste cea maro, mai intindem putin cu sucitorul cat sa se lipeasca cele doua foi. Cu un cutit taiem pe mijloc, atat pe lungime cat si pe latime (veti obtine o forma de cruce). Fiecare sfert se taie in triunghiuri potrivite sau in functie de cat de mari vreti sa faceti cornurile. Eu le-am facut potrivite. Punem pe margine gem, le rulam. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul de aluat. Le introducem in cuptorul incins pentru 20 de minute (daca le faceti mai mari, le lasati 25 de minute). Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca. Le trecem calde prin siropul rece, le presaram cu nuca de cocos. Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram intr-un bol, acoperite. Ies cam 50-55 de bucati. Pofta buna!Mai intai facem siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul se topeste. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca. Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, zaharul, sarea, drojdia uscata (daca puneti proaspata, o dizolvati cu putin apa calduta inainte) si coaja rasa de lamaie. Le amestecam putin cu un tel. Incepem sa punem faina, treptat, pana aluatul este putin mai gros ca la clatite. Cand ajungem la aceasta consistenta, impartim aluatul in doua vase, in unul punem putin mai multa compozitie. In vasul in care avem mai putina compozitie, adaugam faina, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de lucrat. In vasul in care este mai multa compozitie, punem cacaoa, apoi faina, pana aluatul devine nelipicios si usor de lucrat. Impartim fiecare aluat in 4 bile. Luam o bila maro de aluat, intindem o foaie subtire si cat mai rotunda. Luam o bila alba de aluat, intindem o foaie subtire, rotunda si putin mai mica decat cea maro. Asezam foaia alba peste cea maro, mai intindem putin cu sucitorul cat sa se lipeasca cele doua foi. Cu un cutit taiem pe mijloc, atat pe lungime cat si pe latime (veti obtine o forma de cruce). Fiecare sfert se taie in triunghiuri potrivite sau in functie de cat de mari vreti sa faceti cornurile. Eu le-am facut potrivite. Punem pe margine gem, le rulam. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul de aluat. Le introducem in cuptorul incins pentru 20 de minute (daca le faceti mai mari, le lasati 25 de minute). Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca. Le trecem calde prin siropul rece, le presaram cu nuca de cocos. Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram intr-un bol, acoperite. Ies cam 50-55 de bucati. Pofta buna!