Dragilor, fac teste pentru tortul de ziua baietelului meu, care in curand va implini 3 ani.

In primul rand vreau sa verific daca ne va lasa sa mancam din tort, iar apoi testez glazura pe care nu am mai realizat-o pana acumMai intai am pregatit baza, trebuia sa fac ceva rapid, (fiind pentru test), am decis sa fac salam de biscuiti, care se face simplu si rapid, se gasesc o multime de retete pe blogosfera culinara. Le-am modelat in functie de imaginatie si talent (trebuie sa recunosc ca la talent nu stau prea bine :) ). Compozitia modelata sub forma de masinute si trenulet am pus-o la frigider.

Am continuat cu glazura, sau fondantul, ii spuneti cum vreti voi. Caramelele, cu o lingura de apa le-am pus in microunde cam 1 min., (in functie de puterea cuptorului timpul poate varia), se tin pana isi dubleaza volumul, atentie ca vasul sa fie suficient de mare. Se scot caramelele topite si se amesteca cu zaharul pudra, care se pune treptat, se amesteca repede. energic, sa se obtina o compozitie omogena, usor de lucrat care sa nu se lipeasca de maini. Fondantul obtinut se coloreaza in fuctie de preferinte. Se intinte cu sucitorul cat mai subtire, la intins folosim ulei sau unt topit.

Acoperim machetele sau tortul, se pot face foarte bine si figurine, sau flori in functie de preferinte.zaharul pudra trebuie cernut sa fie cat mai fin