Detalii Tort cu crema de lamaie, caramel si alune de padure
Blatul: Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam uleiul. Punem cacaoa cernuta, faina, praful de copt si esenta. Albusurile le batem spuma cu un praf de care, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta. Impartim compozitia in 3 boluri, in mod egal. Ungem cu unt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm, o tapetam cu hartie de copt. Punem prima parte de compozitie, introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute. Scoatem prima foaie cand este gata si procedam la fel si cu celelalte doua. Le lasam sa se raceasca. Crema: Galbenusurile le mixam cu zaharul. Adaugam amidonul, putin lapte si amestecam energic. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul la mic, punem amestecul cu amidon. Invartim continuu cu un tel pana se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o mixam putin, adaugam mascarponele si mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa. La final adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. Caramelul: Punem intr-o cratita mai groasa zaharul, transferam pe foc pana se caramelizeaza. Adaugam untul, amestecam pana se topeste, apoi turnam frisca lichida. Fierbem caramelul al foc mic 5-6 minute, il tragem de pe foc si il lasam sa se racoreasca, atat cat sa fie caldut. Alunele le prajim putin intr-o tigaie si le taiem grosier. Tapetam tava in care am copt blaturile cu folie alimentara (sa fie detasabila tava). Asezam primul blat, punem jumatate din caramelul caldut si il intindem, presaram cateva alune. Punem crema, o nivelam, iar blat, caramel, alune, crema, iar blat si restul de crema. Dam tortul la rece 3-4 ore. Smantana o amestecam cu frisca lichida, zaharul pudra si le mixam pana devin o spuma. Scoatem tortul din tava, il asezam pe un platou. Il imbracam cu frisca, facem cateva moate de frisca, il decoram cu bombenele colorate si bomboane toffiffe. Unde am pus toffiffe, punem cu lingurita putin topping de caramel si il lasam sa se scurga in jos. Il dam la rece 1-2 ore, apoi servim. Sa aveti pofta!Blatul: Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam uleiul. Punem cacaoa cernuta, faina, praful de copt si esenta. Albusurile le batem spuma cu un praf de care, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta. Impartim compozitia in 3 boluri, in mod egal. Ungem cu unt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm, o tapetam cu hartie de copt. Punem prima parte de compozitie, introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute. Scoatem prima foaie cand este gata si procedam la fel si cu celelalte doua. Le lasam sa se raceasca. Crema: Galbenusurile le mixam cu zaharul. Adaugam amidonul, putin lapte si amestecam energic. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul la mic, punem amestecul cu amidon. Invartim continuu cu un tel pana se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o mixam putin, adaugam mascarponele si mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa. La final adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. Caramelul: Punem intr-o cratita mai groasa zaharul, transferam pe foc pana se caramelizeaza. Adaugam untul, amestecam pana se topeste, apoi turnam frisca lichida. Fierbem caramelul al foc mic 5-6 minute, il tragem de pe foc si il lasam sa se racoreasca, atat cat sa fie caldut. Alunele le prajim putin intr-o tigaie si le taiem grosier. Tapetam tava in care am copt blaturile cu folie alimentara (sa fie detasabila tava). Asezam primul blat, punem jumatate din caramelul caldut si il intindem, presaram cateva alune. Punem crema, o nivelam, iar blat, caramel, alune, crema, iar blat si restul de crema. Dam tortul la rece 3-4 ore. Smantana o amestecam cu frisca lichida, zaharul pudra si le mixam pana devin o spuma. Scoatem tortul din tava, il asezam pe un platou. Il imbracam cu frisca, facem cateva moate de frisca, il decoram cu bombenele colorate si bomboane toffiffe. Unde am pus toffiffe, punem cu lingurita putin topping de caramel si il lasam sa se scurga in jos. Il dam la rece 1-2 ore, apoi servim. Sa aveti pofta!