Detalii Tagliatelle cu ciuperci si sos alb
Ingrediente:
Pentru pregatirea pastelor: 50 g paste tagliatelle + 500 ml apa pentru fierberea acestora + putina sare,
Pentru pregatirea ciupercilor: o lingura ulei de masline,
80 g ciuperci taiate,
conservate,
250 ml apa,
sare,
Pentru sos Besciamella: 20 g unt,
20 g faina,
200 ml lapte caldut,
sare,
un varf de cutit de nucsoara,
In plus: un fir de marar
Se pun apa si sarea intr-o oala la foc si cand dau in clocote se adauga pastele, se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera oala cu un capac. Ciupercile se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, apa si putina sare si se fierb pana cand scade apa. Intr-un ibric se topeste untul, se adauga faina si se amesteca, apoi se adauga laptele (treptat), sarea si nucsoara, amestecand energic si continuu pana cand sosul devine ca o ciulama. Se toarna apoi peste ciuperci si se amesteca. Pastele se clatesc cu apa calda si se scurg intr-o sita. Se aseaza pe un platou, apoi se pune sosul cu ciuperci si pe deasupra se presara marar verde tocat.
Se pun apa si sarea intr-o oala la foc si cand dau in clocote se adauga pastele, se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, apoi se iau de pe foc si se acopera oala cu un capac. Ciupercile se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, apa si putina sare si se fierb pana cand scade apa. Intr-un ibric se topeste untul, se adauga faina si se amesteca, apoi se adauga laptele (treptat), sarea si nucsoara, amestecand energic si continuu pana cand sosul devine ca o ciulama. Se toarna apoi peste ciuperci si se amesteca. Pastele se clatesc cu apa calda si se scurg intr-o sita. Se aseaza pe un platou, apoi se pune sosul cu ciuperci si pe deasupra se presara marar verde tocat.