Framantam un aluat din faina amestecata cu praful de copt, unt, 100 g zahar si ou. Va avea o consistenta moale. Infoliem si dam la rece 15 minute. Batem spuma tare albusurile de la cele sase oua cu 200 g zahar, apoi incorporam usor, cu miscari largi, pe rand galbenusurile. Adaugam si nuca macinata si omogenizam. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem aluatul si-l aplatizam uniform, cu palma(nu-l putem intinde cu sucitorul). Peste aluat, intindem un strat de gem, apoi turnam compozitia cu nuca. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, cam 30 minute sau pana cand crema s-a rumenit frumos. Prajitura se lasa la racit. Cand este rece, turnam deasupra glazura de ciocolata pe care am pregatit-o astfel: ciocolata rupta bucatele se pune intr-un castron. Aducem frisca si untul la punctul de fierbere, apoi le turnam peste ciocolata. Lasam asa 5 minute, apoi omogenizam bine, sa obtinem o crema fina. Pentru a o putea taia frumos, prajitura se tine la rece cateva ore sau chiar peste noapte.

Framantam un aluat din faina amestecata cu praful de copt, unt, 100 g zahar si ou. Va avea o consistenta moale. Infoliem si dam la rece 15 minute. Batem spuma tare albusurile de la cele sase oua cu 200 g zahar, apoi incorporam usor, cu miscari largi, pe rand galbenusurile. Adaugam si nuca macinata si omogenizam. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem aluatul si-l aplatizam uniform, cu palma(nu-l putem intinde cu sucitorul). Peste aluat, intindem un strat de gem, apoi turnam compozitia cu nuca. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, cam 30 minute sau pana cand crema s-a rumenit frumos. Prajitura se lasa la racit. Cand este rece, turnam deasupra glazura de ciocolata pe care am pregatit-o astfel: ciocolata rupta bucatele se pune intr-un castron. Aducem frisca si untul la punctul de fierbere, apoi le turnam peste ciocolata. Lasam asa 5 minute, apoi omogenizam bine, sa obtinem o crema fina. Pentru a o putea taia frumos, prajitura se tine la rece cateva ore sau chiar peste noapte.