Fasolea se tine in apa rece de seara pana dimineata. Se pune la fiert si dupa ce da cateva clocote se schimba apa pe care o inlocuim tot cu apa fierbinte. 1 cartof intreg se pune la fiert impreuna cu fasolea (pentru a absorbi substantele ce determina disconfort abdominal) care ulterior se arunca.

Ceapa si ardeiul se toaca, morcovul se rade prin ochiurile mici ale razatorii si se pun la calit in ulei pentru cca 10 min apoi adaugam 1 cana de apa, acoperim cu un capac si lasam sa se inabuse. Daca mai este necesar se mai adauga apa fierbinte. Cand s-au inmuiat se adauga pasta de tomate si se calesc impreuna 5 min apoi se adauga fasolea, putina apa in care a fiert fasolea si carnatii prajiti/fripti. Dupa cca 10 se inlatura de pe aragaz si se adauga patrunjelul tocat.

Apa in care fierbe fasole se poate schimba si de 2 ori (atentie! cu apa clocotita)