Detalii Tort Lela
Ingrediente:
pentru blat avem nevoie de: 6 oua mici sau 5 mari,
5 linguri zahar,
2 linguri (pline) faina,
7 linguri nuca,
o lingurita si jumatate praf de copt,
un varf lingurita sare,
pentru crema de vanilie avem nevoie de: 1 pachet crema de vanilie Dr,
Oetker 3 linguri (rase) zahar,
250 ml lapte,
pentru sirop avem nevoie de: apa 500 ml,
6 linguri zahar,
Coaja de portocala la borcan,
pentru ornat avem nevoie de: 100 ml frisca lichida,
Ornamente ciocolata si zahar
Pentru aniversarea surorii mele, am pregatit un tort cu nuca, vanilie si frisca, imbracat in trandafiri si ornamente de ciocolata. Mod de preparare: Blatul: Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o craticioara rotunda pe foaie de copt si se da la cuptor 30-35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit. Siropul: Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan), apoi se lasa la racit. Se taie tortul in doua parti si se insiropeaza. Crema de vanilie: Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru decor. Decorul: Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare. Se decoreaza tortul cu trandafiri din crema de vanilie pastrata mai devreme, ghidandu-va dupa pozele de mai jos. Pe lateral, se acopera tortul cu randuri de frisca. Pe deasupra se decoreaza cu ornamente de ciocolata si gargarite din zahar (eu le-am cumparat) sau orice mai doriti. Sper sa va placa! Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate. Pofta Buna!Pentru aniversarea surorii mele, am pregatit un tort cu nuca, vanilie si frisca, imbracat in trandafiri si ornamente de ciocolata. Mod de preparare: Blatul: Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se asaza intr-o craticioara rotunda pe foaie de copt si se da la cuptor 30-35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la racit. Siropul: Intre timp, se face un sirop din apa, zahar si coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan), apoi se lasa la racit. Se taie tortul in doua parti si se insiropeaza. Crema de vanilie: Se amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul, pana capata o consistenta cremoasa. Cu o parte din crema umpleti tortul, iar o mica parte pastrati-o pentru decor. Decorul: Se amesteca bine cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa, dar nu prea tare. Se decoreaza tortul cu trandafiri din crema de vanilie pastrata mai devreme, ghidandu-va dupa pozele de mai jos. Pe lateral, se acopera tortul cu randuri de frisca. Pe deasupra se decoreaza cu ornamente de ciocolata si gargarite din zahar (eu le-am cumparat) sau orice mai doriti. Sper sa va placa! Timpul total de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate. Pofta Buna!