simplu si bun, si f usor!Spaghetele se pun la fiert in 3 l apa ( un litru la fiecare 100 g paste) . Cand da in clocot se adauga o linguritata de sare si o lingura de ulei, apoi se adauga spaghetele. Se fierb conform indicatiilor.

Iintr-o cratita se incinge uleiul de maline. Ceapa se taie marunt si se pune la calit, la foc potrivit. Telina la fel, se taie marunt si se caleste impreuna cu ceapa vreo 3-4 minute. Se taie cartoful cubulete si se adauga si el, apoi ardeiul felii mai mari, rosiile taiate cubulete. Se sareaza, pipereaza si se adauga si putin oregano uscat. Se mai lasa vreo 5 minute la foc potrivit. Se adauga apoi pasta de rosii, busuiocul taiat marunt si vreo 2 polonice din apa de la spaghete. Se lasa sa fiarba vreo 7-8 minute ( hai sa va spun care-i treaba cu cartoful; nu era in plan, clar, dar in acelasi timp faceam si o ciorbita si tocmai taiasem cartofii sa-i adaug la ciorbita. Ei, din viteza am adaugat un pumn de cartofi direct in cratita cu sos. Initial am vrut sa-i scot, apoi m-am razgandit, ca doar ce putea sa fie rau....?...si asa a ajuns cartoful in sosul de rosii pt spaghete. si n-a fost rau deloc) . Spaghetele se scurg de apa, se portioneaza direct in farfurii, fara a se trece sub jet de apa rece. In sosul de rosii gata facut se adauga si niste patrunjel verde, apoi se toarna peste paste. Deasupra se pune parmezan ras din belsug. Se servesc imediat, cu mare mare placere!!!!