Incepem cu umplutura: Spalam capsunile, le indeparatam coditele apoi le taiem in 4-6 bucati, depinde cat sunt de mari. Le punem intr-o cratita, presaram zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le transferam pe foc. Amestecam in ele usor si le lasam sa fiarba 15 minute. Dupa acest timp dam focul la mic, amidonul il dizolvam cu doua linguri de apa, il turnam peste si invartim. Dupa 1-2 minute umplutura de va ingrosa, o tragem de pe foc si o lasam sa se raceasca. Aluatul: Intr-un bol amestecam faina, zaharul, sarea si praful de copt. Incorporam oul, untul rece taiat cubulete si extractul de vanilie. Amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, luam 3/4 din aluat si il presam cu mana in tava. Turnam umplutura peste, o nivelam apoi presaram restul de aluat. Ciocolata o taiem cubulete si o punem deasupra. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana aluatul de deasupra devine auriu. Cand este gata, o scoatem la racorit apoi servim. Eu am taiat-o cand era calda ca prea bine mirosea si tot imi facea cu ochiul :)))Incepem cu umplutura: Spalam capsunile, le indeparatam coditele apoi le taiem in 4-6 bucati, depinde cat sunt de mari. Le punem intr-o cratita, presaram zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le transferam pe foc. Amestecam in ele usor si le lasam sa fiarba 15 minute. Dupa acest timp dam focul la mic, amidonul il dizolvam cu doua linguri de apa, il turnam peste si invartim. Dupa 1-2 minute umplutura de va ingrosa, o tragem de pe foc si o lasam sa se raceasca. Aluatul: Intr-un bol amestecam faina, zaharul, sarea si praful de copt. Incorporam oul, untul rece taiat cubulete si extractul de vanilie. Amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, luam 3/4 din aluat si il presam cu mana in tava. Turnam umplutura peste, o nivelam apoi presaram restul de aluat. Ciocolata o taiem cubulete si o punem deasupra. Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana aluatul de deasupra devine auriu. Cand este gata, o scoatem la racorit apoi servim. Eu am taiat-o cand era calda ca prea bine mirosea si tot imi facea cu ochiul :)))