Detalii Tort Padurea Neagra
Blatul: Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat. Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar. Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, apoi 2 linguri faina. La final incorporam o lingura de cacao cernuta. Tapetam o tava de de 20 cm cu hartie de copt si turnam compozitia. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Cand este gata scoatem foaia de blat si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte doua. Crema: Intr-un bol punem smantana si frisca lichida, dar fie de la frigider. Le mixam putin la viteza mica, adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie. Marim viteza la mixer pana crema devine o spuma. Sa nu o bateti nici prea mult sa nu se intareasca prea tare. Crema o impartim in 3 parti egale. Spalam visinele si ciresele, indepartam coditele si scoatem samburii. Pe un platou asezam prima foaie de blat si in jurul sau un inel detasabil. O insiropam cu compot, punem prima parte de crema, o nivelam, apoi impingem jumatate din fructe in crema. Asezam foaia a doua, insiropam, a doua parte din crema, restul de fructe, si a treia foaie insiropata. Dam tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi il scoatem si il imbracam in restul de crema. Ciocolata o maruntim si imbracam marginile tortului. Deasupra decorm cu cirese. Il mai dam putin la rece apoi servim.
Blatul: Puteti coace tot blatul, insa eu am ales sa fac foile separat. Doua oua le mixam spuma cu 3 linguri de zahar. Adaugam o lingurita praf de copt, o lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, apoi 2 linguri faina. La final incorporam o lingura de cacao cernuta. Tapetam o tava de de 20 cm cu hartie de copt si turnam compozitia. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Cand este gata scoatem foaia de blat si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celelalte doua. Crema: Intr-un bol punem smantana si frisca lichida, dar fie de la frigider. Le mixam putin la viteza mica, adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie. Marim viteza la mixer pana crema devine o spuma. Sa nu o bateti nici prea mult sa nu se intareasca prea tare. Crema o impartim in 3 parti egale. Spalam visinele si ciresele, indepartam coditele si scoatem samburii. Pe un platou asezam prima foaie de blat si in jurul sau un inel detasabil. O insiropam cu compot, punem prima parte de crema, o nivelam, apoi impingem jumatate din fructe in crema. Asezam foaia a doua, insiropam, a doua parte din crema, restul de fructe, si a treia foaie insiropata. Dam tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi il scoatem si il imbracam in restul de crema. Ciocolata o maruntim si imbracam marginile tortului. Deasupra decorm cu cirese. Il mai dam putin la rece apoi servim.
Etichete:
oua,
lapte,
faina,
smantana,
zahar,
fructe,
ciocolata,
cacao,
cirese,
visine,
tort