cele ami simple paste care se pot face, dar simplitatea este invers proportionala cu savoarea si gustul placut al lor..am vazut reteta recent pe un post de televiziune, si mi-a palcut mult...si o fac des, ca se face repede si e si buna...poate va conving sipe voi sa o incercati...

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se fac conform instructiunilor.

Separat intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc foarte bine carciofii...acestia se curata mai intai, daca sunt proaspeti, se taie apoi in 5-6 buc. Asta e partea mai neplacuta., curatatul carciofilor...dar merita . Se prajesc bine pe toate partile sa se faca crocanti. Se pun parmezanul si smantana intr-un bol si se pune deasupra un polonic mai mic de apa de la paste. Se omogenizeaza. Se pune si patrunjel verde tocat. Se scurg pastele si se pun peste branza, se amesteca bine. Se iau cu un polonic si o furculita si se ruleaza apoi se pun in farfurie, iar deasupra se pun carciofii crocanti, cu tot cu faramiturile lasate in cratita. Se mai pot pune cateva frunzulite rupte cu mana de busuioc verde, cui ii palce. Garantat ca sunt bune!