Cotletul de miel este un preparat apetisant, care pe langa aspect are o aroma minunata, mai ales facut cu mustar Dijon.

Carnea de miel se mananca de obicei in sange sau coapta mediu(putin roz) dar este foarte buna si bine facuta.

Se serveste calda cu acesti minunati cartofi si salata verde.

Cotletul de miel spalat si sters de apa se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o tigaie nonaderenta topim untul (si ulei daca e necesar) si prajim cotletele pe ambele parti.

Le scoatem si le punem intr-un vas vitroceramic Pyroflam ; de jur imprejurul lor punem grasimea ramasa in tigaie.

Preparam intr-un bol dressingul cu care ungem cotletele de miel pe toate partile, apoi presaram pesmet pe partile de deasupra.

Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute pina cand carnea este facuta.

Cartofii spalati si fierti ii taiem rondele si ii punem in vasul vitroceramic Pyroflam, dupa ce l-am uns cu putin unt si am presarat pesmet.

Ceapa rosie taiata julien o calim in putin unt.

Cand devine sticloasa o condimentam cu verdeturi italiene si o asezonam.

Adaugam apoi otetul balsamic ca sa iasa o textura cremoasa.

Scoatem ceapa intr-un bol.

Peste primul strat de rondele de cartofi radem jumatate din cascaval, adaugam ceapa rosie sotata, alt rand de cartofi, cascavalul ras ramas si ornam cu putin patrunjel verde si pasta de ardei.

Asezonam si dam la cuptorul dinainte incalzit cam 10-15 minute pina se topeste cascavalul.

Servim cotletele de miel ( mustarul ii da o aroma deosebit de placuta carnii) cu cartofii elvetieni portionati si cu salata verde.

Pofta mare !