Eierspatzle sunt paste fainoase cu oua de origine bavareza, dar sunt foarte folosite atat in Germania cat si in Austria si Ungaria. La noi se gasesc la Lidl sau in magazinele Cora, unde au aparut de curand. Se pot folosi in supe sau cu diferite branzeturi ori sosuri.

Se fierb Spatzle in 3 litri de apa cu sare aproximativ 15 minute. Se scurge apa, se pun 15 g unt, se amesteca si se pastreaza la cald in vasul in care au fiert acoperit.

Ficatul de pui spalat si curatat de pielite se prajeste intr-o tigaie incapatoare in uleiul incins. Cand este aproape gata se adauga ceapa verde taiata rondele, amestecand mereu pana se inmoaie. Se potriveste de sare si piper. Legumele se fierb 10 minute in apa cu putina sare si 10 g unt. La sfarsit se adauga oregano.

Si cam atat. Se servesc aranjate frumos in farfurie: Spatzle, legume si deasupra ficatei. Pofta buna!