Mi-am propus sa pregatesc aceasta reteta acum multa vreme si chiar daca este o mancarica potrivita sezonului rece,nu am rezistat ! :)Chili con carne,desi este considerata o mancare traditional mexicana,originalitatea ei este disputata si de spanioli,amerindieni si chiar de chinezi. Texanii o considera mancarea lor traditionala.

Oriunde ar fi radacinile acestui preparat,este o mancare delicioasa, care merita pregatita,nu doar o data !Pentru inceput spalam si taiem cuburi, ardeii,rosiile,ceapa . Usturoiul se taie foarte marunt . Incingem 4 linguri cu ulei de masline si punem carnea la calit pentru 5 minute,apoi adaugam ceapa,usturoiul si lasam sa se inmoaie .

Urmeaza condimentele,le inabusim 2 minute si adaugam rosiile crude,ardeii, rosiile din conserva si fasolea . Lasam sa clocoteasca,la foc mic, pana se formeaza un sos gros.

Este o mancarica delicioasa si am servit-o cu pita .

Optional puteti adauga, la mancare, naut sau porumb din conserva !Pofta buna !