Detalii Ciorba de gulii umplute si perisoare
Ingrediente:
5 gulii potrivite,
2-3 morcovi,
2 radacini de patrunjel,
un pastarnac,
2-3 cartofi,
500 g carne tocata de curcan,
4 linguri de orez,
3 oua,
100 g smantana,
sare,
zeama de lamaie,
dupa gust,
patrunjel verde
Morcovul,pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate se taie cubulete mici si se pun la la fiert in cca 3-4 l de apa cu o lingurita varfuita de sare.
Se adauga si cartofii taiati in cubulete potrivite. Se curata guliile,se scobesc.
Se prepara compozitia de carne pentru umplut si perisoare amestecand bine carnea cu un praf de sare,cu 2 oua,2 linguri de orez,un pic de patrunjel vrede tocat fin.
Se umplu guliile scobite,se pun la fiert cu zarzavatul,cca 20 minute,timp in care modelam perisoarele din carnea ramasa. Dupa 20 de minute se adauga si perisoarele dar si miezul ramas de la scobitul guliilor.
Dupa ce au fiert bine se opreste focul,se drege ciorba cu oul batut cu smantana,se potriveste de acreala cu sucul de lamaie,se presara patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!Morcovul,pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate se taie cubulete mici si se pun la la fiert in cca 3-4 l de apa cu o lingurita varfuita de sare.
Se adauga si cartofii taiati in cubulete potrivite. Se curata guliile,se scobesc.
Se prepara compozitia de carne pentru umplut si perisoare amestecand bine carnea cu un praf de sare,cu 2 oua,2 linguri de orez,un pic de patrunjel vrede tocat fin.
Se umplu guliile scobite,se pun la fiert cu zarzavatul,cca 20 minute,timp in care modelam perisoarele din carnea ramasa. Dupa 20 de minute se adauga si perisoarele dar si miezul ramas de la scobitul guliilor.
Dupa ce au fiert bine se opreste focul,se drege ciorba cu oul batut cu smantana,se potriveste de acreala cu sucul de lamaie,se presara patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!Orezul pentru perisoare p[oate fi prefiert sau il dam noi in cateva clocote pentru a foi moale in perisoare Guliile curatate si scobite se scufunda in apa clocotita cu sare si se fierb 10 minute dupa care se scot si se trec sub jet de apa rece.
Asa suntem siguri ca vor fi bine fierte in ciorba.