Am facut aceasta prajitura special pentru ziua de azi, ca doar am doi sarbatoriti in casa: sotul Constantin si micutza noastra Larissa-Elena! La multi ani! La multi ani tuturor sarbatoritilor zilei!Pt.blat: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se intaresc bine. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Treptat se adauga faina, cacaoa si praful de copt amestecate impreuna. Se omogenizeaza amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pentru cca 30 minute (se face testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit se taie in doua pe orizontala.

Pt. crema: Se pune intr-o craticioara frisca si ciocolata si se da la foc mic, se aduce la punctul de fierbere si se omogenizeaza. Se da la rece. Se mixeaza pana devine o crema spumoasa. Se ia primul blat, se insiropeaza cu sucul din compot, se pune crema de ciocolata iar deasupra ciresele curatate de samburi si lasate la scurs. Se pune al doilea blat si se da la rece. Inainte de servire se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!