a fost nemaipomenita, aveam la congelator niste miel ramas de la paste si am facut aceasta mancarica mai demult la pomana printre alte feluri de mancare, a avut un succees....

Se caleste ceapa tocata in putin ulei de masline, se adauga apoi morcovul si la final ardeiul tocat. Adaugam mielul care a fost condimentat de seara si tinut la rece si dupa ce am calit am adaugat apa fierbinte cat sa acopere carnea si am acoperit cu capac. Dupa ce a fiert carnea scoatem 3-4 cani de zeama pentru orez si adaugam la mancare piureul de rosii amestecat cu pasta de tomate si dam la cuptor. Spre sfarsit punem vinul, verdeata si potrivim de sare. Orezul il pregatim dupa preferinta cu zeama de miel. O alta varianta de reteta: Se mai poate face in felul urmator: dupa ce a fiert carnea se scoate si se adauga orezul si se amesteca in el pana infloreste si e fiert. La sfarsit se adauga din nou carnea peste orez, rosiile si mararul si se lasa sa scada.