Eu in acest weekend voi participa la un eveniment culinar important, dar nu pot sa va las fara desert. Este vorba despre o tarta crocanta, dulce acrisoara, care mie-mi place fff mult in aceasta perioada, cand sunt multe fructe proaspete in piete. Va doresc un weekend delicios, pupici! :)Intr-un castron adaugam faina si zaharul pudra. Facem o gramajoara, adaugam oul, zaharul vanilat, margarina taiata cubulete si putina sareFramantam totul rapid cu manutele pama devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru 30 de minute.

Batem oul spuma, adaugam zaharul, zaharul vanilat, amidonul si un strop de sare.

Rubarba se spala si se taie feliute nici prea groase nici prea subtiri. Capsunile se spala si se taie doar cele care sunt prea mari. Adaugam in crema si amestecam usor, inainte de a le pune pe tarta.

Ungem tava pentru tarta cu putina margarina, intindem aluatul in forma, astfel incat sa fie aluat si pe marginile formei. Il intepam cu furculita ca sa nu creasca si il dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 25 de minute (pana incepe sa primeasca un pic de culoare pe margini).

Amestecam cele doua tipuri de zahar. Adaugam faina si margarina taiata cubulete mici. Amestecam cu mainile sau cu furculita pana se omogenizeaza.

Scoatem blatul de la cuptor, adaugam crema cu rubarba si capsuni si presaram deasupra pasta crocanta. Se da la cuptor pentru inca 30-40 de minute, pana devine aurie pasta crocanta si observati ca devine mai solida crema.

Pofta Buna!