Taiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam la racit.

Scoatem prunele din compot, le scoatem samburii si le lasam la scurs.

Dupa ce s-au racit cartofii, adaugam peste ei oul, un praf de sare, faina putin cate putin si framantam astfel incat sa ne rezulte un aluat nu foarte tare.

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare.

Pe o planseta presaram faina, luam cate o bucata de aluat, o dam prin faina, o aplatizam si punem in mijlocul ei cate o bucata de pruna, o rotunjim si o punem in apa clocotita. Lasam sa fiarba pana cand galustele se ridica la suprafata. Procedam la fel si cu restul de aluat.

Cand s-au ridicat la suprafata, scoatem galustele cu o paleta, le punem pe o farfurie, apoi le dam prin pesmetul amestecat cu 2 linguri de zahar tos.

Se servesc calde, iar cine doreste mai poate adauga zahar!:)