Blat : Separam ouale(care trebuie tinute la temperatura camerei inainte de folosire) si le punem in doua vase diferite,galbenusurile le frecam impreuna cu zaharul si uleiul, pana se albesc,moment in care adaugam praful de copt si mai amestecam pana se incorporeaza si el.

In albusuri adaugam,un praf de sare si cele doua linguri de apa,dupa care,ajutate de mixer,le batem o spuma tare.

Le adaugam la galbenusuri,adaugam si faina alba cernuta si cu dosul unei linguri de lemn,amestecam usor de sus in jos(sa nu se lase albusul)pana se incorporeaza totul bine. Pregatim cuptorul sa fie cald,tapetam tava de aragaz cu hartie de copt,turnam compozitia si lasa sa se coaca cca 30min.

Cand s-a copt(facem testul cu scobitoarea,sa nu ramana nimic pe ea)rasturnam blatul cu grija pe un prosop umed si rulam,dupa care il lasam se se racesca.

Crema de ciocolata ganache:Frisca se incalzeste la foc mic,avand grija sa nu fiarba !O luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,amestecam pana se topeste toata ciocolata si dam crema la frigider pentru 1-2 ore,pana se intareste.

Daca se intareste prea tare,putem adauga cca 50 ml frisca batuta.

Asamblarea tortului.

Desfacem cu grija blatul,dupa care il taiem in 3 parti egale(avand grija de modul in care s-a rulat blatul).

Ungem din belsug cu crema(lasam deoparte cateva linguri pentru a imbraca tortul),pregatim forma de tort si rulam usor prima foaie pe care o asezam in mijloc.

Continuam cu a doua,pe care o asezam in continuarea primei foi si procedam la fel cu a treia foaie.

Presam usor cu mana,invelim in folie alimentara si dam la rece pentru 1 ora.

Dipa o ora,luam jos folia alimentara,imbracam tortul in crema ganache si ornam cu nuca.

Enjoy !