Aluat Scoateti untul din frigider si taiati-l cubulete, apoi lasati-l la temperatura camerei sa se inmoaie putin (cca 15 min). Intre timp, amestecati intr-un bol mai larg zaharul, sarea si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugati cuburile de unt si amestecati cat sa se acopere cuburile de faina. Frecati apoi intre degete cubuletele de unt cu faina pana obtineti un aluat cu aspect de firimituri, chiar daca ici colo mai raman bucatele mai mari de unt. Adaugati smantana frecata cu galbenus si framantati apoi ingredientele pana faina se absoarbe de tot si aveti un aluat omogen, nelipicios. Impartiti aluatul in 2 bucati egale si aplatizati-le. Inveliti fiecare bucata in folie alimentara si dati la rece cca 1 ora. Umplutura Indepartati coditele, spalati prunele, uscati-le, scoateti samburii si functie de marime, taiati-le felii mai groase. -daca prunele sunt mai ferme, adaugati acum restul ingredientelor de la umplutura ca sa aiba timp sa se macereze putin pana urmeaza sa fie folosite; -daca prunele sunt foarte coapte (moi) le veti amesteca cu restul ingredientelor de la umplutura doar inainte de a le pune in tava; Puneti pe masa de lucru o coala de hartie de copt si infainati-o usor. Intindeti o bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara (32 x 22 cm) care sa aiba dimensiunile mai mari cu 4 cm decat cele ale tavii folosite, suficient cat sa urce putin aluatul pe peretii tavii. Asezati foaia de aluat cu hartia de copt cu tot in tava. Dati la frigider pana intindeti cealalta foaie. Intindeti a doua foaie la dimensiunea tavii (28 x 18 cm). Taiati fasii pe lungime, groase de cca 1 cm, folosind o rola de patiserie. * cand intindeti foile, daca aluatul are tendinta sa se lipeasca un pic (semn ca ati lucrat prea incet sau este foarte cald afara), dati foaia la frigider timp de 5-10 min, asa cum este si apoi continuati cu intinderea. Scoateti tava cu aluatul din frigider si asezati prunele deasupra, distribuindu-le egal pe blat; cu partea in care a fost samburele in sus (daca prunele au fost desfacute in jumatati) sau pe lat pentru ca se aseaza mai bine (daca prunele au fost mari si le-ati taiat felii). Asezati peste prune sub forma de grila, fasiile de aluat taiate din a doua foaie. Dati la cuptorul preancalzit timp de 35-40 min, la 190 grade sau pana ce aluatul este facut si grilele frumos rumenite. Optional, pudrati-o cu zahar praf vanilat imediat ce ati scos-o din cuptor, apoi lasati-o la racit, desi se poate servi si calduta, chiar daca nu se taie asa de frumos. Ideal se taie dupa ce se raceste. a doua zi este si mai buna si se taie perfect. Guten Appetit!Aluat Scoateti untul din frigider si taiati-l cubulete, apoi lasati-l la temperatura camerei sa se inmoaie putin (cca 15 min). Intre timp, amestecati intr-un bol mai larg zaharul, sarea si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugati cuburile de unt si amestecati cat sa se acopere cuburile de faina. Frecati apoi intre degete cubuletele de unt cu faina pana obtineti un aluat cu aspect de firimituri, chiar daca ici colo mai raman bucatele mai mari de unt. Adaugati smantana frecata cu galbenus si framantati apoi ingredientele pana faina se absoarbe de tot si aveti un aluat omogen, nelipicios. Impartiti aluatul in 2 bucati egale si aplatizati-le. Inveliti fiecare bucata in folie alimentara si dati la rece cca 1 ora. Umplutura Indepartati coditele, spalati prunele, uscati-le, scoateti samburii si functie de marime, taiati-le felii mai groase. -daca prunele sunt mai ferme, adaugati acum restul ingredientelor de la umplutura ca sa aiba timp sa se macereze putin pana urmeaza sa fie folosite; -daca prunele sunt foarte coapte (moi) le veti amesteca cu restul ingredientelor de la umplutura doar inainte de a le pune in tava; Puneti pe masa de lucru o coala de hartie de copt si infainati-o usor. Intindeti o bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara (32 x 22 cm) care sa aiba dimensiunile mai mari cu 4 cm decat cele ale tavii folosite, suficient cat sa urce putin aluatul pe peretii tavii. Asezati foaia de aluat cu hartia de copt cu tot in tava. Dati la frigider pana intindeti cealalta foaie. Intindeti a doua foaie la dimensiunea tavii (28 x 18 cm). Taiati fasii pe lungime, groase de cca 1 cm, folosind o rola de patiserie. * cand intindeti foile, daca aluatul are tendinta sa se lipeasca un pic (semn ca ati lucrat prea incet sau este foarte cald afara), dati foaia la frigider timp de 5-10 min, asa cum este si apoi continuati cu intinderea. Scoateti tava cu aluatul din frigider si asezati prunele deasupra, distribuindu-le egal pe blat; cu partea in care a fost samburele in sus (daca prunele au fost desfacute in jumatati) sau pe lat pentru ca se aseaza mai bine (daca prunele au fost mari si le-ati taiat felii). Asezati peste prune sub forma de grila, fasiile de aluat taiate din a doua foaie. Dati la cuptorul preancalzit timp de 35-40 min, la 190 grade sau pana ce aluatul este facut si grilele frumos rumenite. Optional, pudrati-o cu zahar praf vanilat imediat ce ati scos-o din cuptor, apoi lasati-o la racit, desi se poate servi si calduta, chiar daca nu se taie asa de frumos. Ideal se taie dupa ce se raceste. a doua zi este si mai buna si se taie perfect. Guten Appetit! Este foarte important sa aveti rabdare macar o zi doua pentru a o servi, fiindca abia dupa cateva zile iese la iveala adevaratul gust al tortului Linzer, tort Linz, Linzer-torte- oricum i-ati spune, este la fel de bun!