Imi plac mult sarmalele de pui, in special in frunza de vita. De aceasta data am pregatit unele din carne de curcan... si sa nu fie prea light :)), am adaugat carne de porc.

Se oparesc frunzele de vita, se lasa circa 5 minute in apa clocotita, dupa care se scot si se lasa de-o parte sa se scurga.

Se toaca pieptul de curcan si spata de porc. Se pregateste compozitia: - ceapa, verdeata se toc marunt, radacinoasele se dau la razatoare;- se amesteca legumele, carnea, condimentele, oul;- la final se adauga orezul;Se pune frunza de vita in palma cu nervurile in sus, se pune 1-2 linguri de compozitie (in functie de marimea frunzei) si se formeaza sarmalele. Se aseaza sarmalele circular intr-o cratita (am pus tulpini de telina si crengute de cimbru - pentru aroma si pentru a preveni vreo neplacere :)), sa nu le lipeasca sarmalele de cratita), se adauga rosiile, se acopera cu frunze de vita, se toarna apa calda si se condimenteaza cu Delikat, piper. Se introduce cratita in cuptor, la foc mediu, timp de aproximativ 2 ore.

Pofta buna!Cratita se poate acoperi cu un capac sau cu o farfurie cu diametrul mai mic.