Se toaca ceapa marunt si se pune cu uleiul in tigaie, se caleste putin (circa 1 minut), cat sa-si dezvolte aroma, apoi se adauga putina apa. Cum a scazut apa, adaugam carnea tocata, rumenim totul bine amestecand mereu. Cand scade apa lasata de la carne, punem smantana si putina apa (sau supa de carne). Lasam sa fiarba, la foc mediu iar intre timp adaugam si sofranul. Dupa circa 15 minute, sosul este deja gata. Daca in acest timp sosul scade mult, adaugam putina apa sau supa de carne. La sfarsit sosul nu trebuie sa fie prea uscat, sa aiba destul lichid. Dupa ce am fiert pastele, le scurgem de apa, le punem direct in tigaie peste sos, amestecam bine iar daca ni se par prea uscate, adugam putina apa in care au fiert. Daca este nevoie, punem sare. Servim imediat, cu parmiggiano (parmezan sau cascaval) ras deasupra si piper.

Se toaca ceapa marunt si se pune cu uleiul in tigaie, se caleste putin (circa 1 minut), cat sa-si dezvolte aroma, apoi se adauga putina apa. Cum a scazut apa, adaugam carnea tocata, rumenim totul bine amestecand mereu. Cand scade apa lasata de la carne, punem smantana si putina apa (sau supa de carne). Lasam sa fiarba, la foc mediu iar intre timp adaugam si sofranul. Dupa circa 15 minute, sosul este deja gata. Daca in acest timp sosul scade mult, adaugam putina apa sau supa de carne. La sfarsit sosul nu trebuie sa fie prea uscat, sa aiba destul lichid. Dupa ce am fiert pastele, le scurgem de apa, le punem direct in tigaie peste sos, amestecam bine iar daca ni se par prea uscate, adugam putina apa in care au fiert. Daca este nevoie, punem sare. Servim imediat, cu parmiggiano (parmezan sau cascaval) ras deasupra si piper.