Cum se face sucul de rosii . Rosiile le-am spalat si le-am pus la blender( cu tot cu coaja), avem nevoie de un blender bun puternic care transforma rosiile intr-o pasta fina.

Am pus totul in 3 oale mari de 15 kg la foc mic. Am lasat sa fiarba la foc mic impreuna cu condimentele, zaharul si sarea. Eu nu pot sa va dau cantitati exacte de condimente pentru ca am facut totul dupa gust. Am pus si am gustat pana mi-a placut foarte mult rezultatul.

Sucul trebuie sa fie dulce acrisor si usor condimentat. Daca il doriti iute puteti adauga chilli. Se fierbe sucul in jur de o ora pana dispare spuma de la suprafata. Sticlele se spala foarte bine, apoi se oparesc, dupa care trecem la umplerea lor. Se pune capacul si nu se desfac decat in momentul folosirii si apoi se vor tine la frigider. In rest se pot depozita in camara sau intr-o cutie, invelite intr-o patura pe terasa. Se foloseste la supe, ciorbe, pizza, etc...