Sincer, nu cunosc numele adevarat a acestei prajituri, asa ca am indraznit sa o numesc Maria dupa numele verisoarei mele de la care am primit reteta(acum foarte multi ani) :)Cuptorul se incinge la foc potrivit.

Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa. Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat adaugam cate o lingura de apa, amestecand continuu. Cand este gata daugam faina, dar lingura sa nu fie incarcata de faina. Separat mixam albusurile pe care le adaugam in compozitie, amestecand incet cu o lingura de lemn.

Turnam compozitia intr-o tava, tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de 30 de minute(sau pana trece testul scobitorii).

Cand este copt blatul, scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, dupa care taiem blatul in doua.

Pentru crema:Pregatim praful de budinca, dupa instructiunile de pe plic( doar ca eu am folosit 400ml lapte nu 500 ml, pentru a nu fi prea moale budinca).

O lasam sa se raceasca.

Intre timp, ungem prima jumatate de blat cu dulceata (eu am folosit dulceata de prune), iar peste dulceata asezam jumatate din cantitatea de budinca.

Dupa care se tapeteaza cu un rand de biscuiti, pe care ii insiropam cu cafeaua pregatita din timp. Lasam un pic sa se intrepatrunda, dupa care adaugam cealalta jumatate de budinca.

La final asezam cealalta jumatate de blat, pe care o decoram cu glazura de ciocolata.