Acest fel de mancare l-am mancat pentru prima data in viata. Favas sunt ceva intre mazare (pastaile arata ca mazarea uriasa) si fasole boabe (are forma de fasole boabe mari). Gustul..e ceva intre..de asemenea. Inainte nu am mai vazut....dar poate ati vazut in supermarketuri. Merita incercat deoarece e ff bun. Se face cu carnati afumat de porc si cu carnat cu sange (aici e traditional).1. Portionam carnea de porc ; tocam fin ceapa si se caleste in cratita cu ulei de masline,usturoi si foaie de dafin. Adaugam carnea sis e prajeste pana capata o culoare rumena. 2. Turnam vinul alb si apoi rosiile taiate cubulete mici si pasta de rosii, piri-piri . Lasam sa fiarba la foc mediu pana carnea e fiarta.

Intre timp adaugam carnatii taiati rondele.3. Se fierb boabele de favas (pot fi crude sau congelate), se scot dar se pastreaza apa. Apa se adauga la nevoie peste carnea din oala la final.4. Farinhera se pune sa stea 2 min in apa calda sa se inmoaie, apoi luam pielita (scoatem interiorul si cu o lingura o desfacem sa devina o pasta. Lungim cu putin vin alb, apoi mixam cu blemderul putin (trebuioe sa fie o pasta). Eu cred ca poate fi inlocuita cu putina faina adaugata la sosul format in oala. Cand carnea este fiarta adaugam favele si coriandru verde la final. Daca e nevoie (sosul nu trebuie sa fie foarte gros) adaugam din apa de pe fave. Se gusta de sare, +piper. -se serveste cu frunze de coriandru proaspete, tocate fin.