O reteta tipica italiana, de efect si foarte gustoasa, care se poate pregati in diferite variante, dupa imaginatia fiecaruia.

Acesti cannelloni se pot prepara fie ca fel principal, fie ca aperitiv, fie ca desert, in functie de umplutura si se pot umple cu aproape orice :carne, legume, branzeturi, creme, sau fructe .

Cam multe calorii veti zice, dar.....nu mancam in fiecare zi asa ceva.

Prima data pregatim sosul Bolognese .

Taiem marunt ceapa verde si cea rosie.

Morcovul si telina le dam pe razatoarea cu gauri mici.

Kaiserul si gogosarul le taiem cubulete mici, apoi le punem intr-o tigaie Delimano la sotat cu doi stropi de ulei.

Lasam kaiserul sa se perpeleasca bine pe toate partile.

Cand e bine rumenit,adaugam carnea tocata, putin cate putin,sa se poata praji bine pe toate partile.

Intre timp preparam sosul Bechamel, punand untul la topit,la foc mic, intr-o tigaie.

Adaugam apoi faina si amestecam pina isi schimba faina putin culoarea. Luam tigaia de pe foc si adaugam putin cate putin laptele, sa nu se faca cocoloase.

Punem din nou cratita pe foc si lasam sa dea in clocot cateva minute pina se ingroasa sosul.

Asezonam sosul cu sare, piper, vegeta de casa si nucsoara, il acoperim sa nu faca pojghita si il tinem la cald.

Continuam cu sosul Bolognese, adaugand morcovul si telina rase.

Adaugam si usturoiul dat prin presa sau ras, invartim sa se omogenizeze, adaugam pasta de tomate si rosiile tocate.

Lasam 5 minute sa dea in clocot, dupa care stingem focul.

Patrunjelul verde proaspat tocat il presaram deasupra, amestecam sa se omogenizeze si adaugam si oregano.

Intr-un vas mai larg, punem la fiert apa cu o lingurita cu sare. Cand apa clocoteste adaugam canelloni si ii lasam sa fiarba 4 minute, nu mai mult, pentru ca altfel se rup.

Strecuram apa de pe ei, ii dam sub un jet de apa rece si ii lasam sa se scurga.

Luam cate un canelloni si il umplem cu sosul Bolognese.

Procedam la fel pina ii umplem pe toti.

Intr-un vas termorezistent- Pyroflam - uns cu unt si presarat cu pesmet punem un polonic de sos Bechamel, apoi asezam canelloni unul linga altul. Eu nu i-am suprapus, am ales sa ii fac in doua vase.

Punem deasupra restul sosului Bechamel, presaram parmezanul si cateva fire de boia, pentru culoare, apoi dam vasele la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina cand cascavalul se rumeneste frumos, cam 30-40 de minute. Pofta mare !Servim canelloni ca atare sau cu adaus de ketchup de casa.