Profitati de ultimele vinete proaspete care se gasesc pe piata si preparati aceste vinete delicioase.

Vinetele spalate si curatate de coaja se taie rondele de 1 cm grosime (aproximativ, ca nu am stat cu liniarul sa masor fiecare felie). Am sarat fiecare felie pe ambele fete si le-am lasat sa stea 30 minute. Faina am amestecat-o cu seminte de susan si sare de mare . Am sters cu servetele feliile de vinete, le-am scufundat in iaurt, le-am trecut prin faina apoi ou batut . Am pus feliile de vinete astfel imbracate in uleiul incins.

Le-am prajit pe ambele fete apoi le-am scos pe servetele pentru ca acestea sa absoarba surplusul de uleiCum le-am preparat pentru masa de seara, mi-am spus ca ar merge langa un sos mai light, asa ca am preparat un sos din 200 ml iaurt, 2 catei de usturoi (frecati bine cu putina sare si o lingura ulei de masline) si 1/2 lingurita fulgi de ardei iute.