Fierbem soia in apa cu sare pentru cca 15 minute,dupa care strecuram apa. Curatam ceapa,o tocam marunt si o calim in putin ulei,adaugam sare,piper,boia dupa gust,orezul si 1 cana de apa si lasam la fiert pana se evapora apa si orezul se inmoaie. Acum adaugam soia,busuioc,oregano dupa gust si lasam compozitia deoparte. Spalam ardeii,ii curatam de cotor si seminte si ii umplem cu compozitia de mai sus. In oala in care fierbem ardeii,punem bulionul,rosia taiata marunt,foi de dafin,zaharul,oregano,busuioc si sare dupa gust. Lasam sa de-a un clocot,moment in care adaugam si ardeii umpluti si ii lasam la fiert. Cand sunt aproape fierti,scoatem ardeii deoparte. Intr-un bol facem o ingrosala din faina si putin apa,pe care o turnam in sosul de rosii,amestecand pana se ingroasa. Acum punem ardeii inapoi in sos si ii mai lasam sa dea un clocot. Pofta Buna !