Detalii Ciorba taraneasca de vacuta
Ingrediente:
- Carne de vitel (cca 300 gr) - legume (3 morcovi,
1 patrunjel,
1 telina mica,
ardei gras,
fasole verde pastai,
conopida,
mazare verde,
3 cartofiori,
2 rosii,
o bucata de varza,
1/2 ceapa,
o bucata de praz ) - suc de rosii - frunza de telina
Aceasta supa cred ca este cea mai apreciata in Romania...pentr mine este si cea mai buna.
Carnea de vitel o taiem cubulete si o punem la fiert in apa rece cu sare (eu am fiert-o 15 minute in cucta)Pregatim legumele. Ciorba este ff gustoasa daca are o amre varietate de legume. Din lista pe care am scris-o nu am avut radacina de patrunjel si de telina (aici nu se gasesc), in rest am pus din fiecare cate putin. Cand carnea e fiarta, moale, aduagam pe rand- ceapa, prazul taiate marunt, morcovii cubulete si restul radacinoaselor, fasolea verde, mazarea, ardeiul. frunza de telina intreaga.
Dupa 10 minute, adaugam cartofii, conopida, rosiile decojite si taiate cubulete, varza taiata marunt. Cand toate legumele s-au fiert gustam de sare, eventual adaugam putin ardei iute si apoi suc de rosii dupa gust, cat sa fie maia crisoara.