E un tort facut cu multa dragoste sicum se intampla mai mereu cand straduinta este prea mare,nu iese chiar ce ne-am fi dorit.

Am vrut sa fac un tort deosebit si m-am hotarat sa fac tortul spirala roz,am preluat ideea de la Miha,apoi am modificat eu ca sa fie pe gustul sarbatoritei.

Doar ca n-am apreciat eu prea bine dimensiunile,asa ca am facut doua blaturi in loc de unul.

Tot raul spre bine,asa a iesit un tort mai mare,ca tot eram multi la masa.

Si ma bucur ca am mai reusit s-o aniversam pe mama din nou.

La multi ani mama!!!!Am pregatit mai intai blatul.

Am separat ouale.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.

Apoi am pus zaharul cate o lingura pe rand.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am pus in fir subtire peste albusuri.

Faina am amestecat-o cu praful de budinca,praful de copt si le-am pus peste spuma de oua,amestecand usor cu o paleta .

Am pastrat putina compozitie pe care am amestecat-o cu cacao .

Am pus compozitia intr-o tava de 30x32 cm(tava aragazului) pe care am tapetat-o cu hartie de copt,deasupra am facut cateva dungi din compozitia cu cacao.

Am pus la cuptor pentru 15 minute.

Verificati cu scobitoarea cand este copt.

Am scos tava,am rasturnat pe un prosop ud,am desprins hartia de copt si apoi am rulat impreuna cu hartia de copt.

Pentru blatul al doilea,am procedat la fel,dar nu am mai pus cacao si am pus in tava de 30x22 cm.

Pentru crema am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Am mixat frisca si am pus-o la frigider.

Branza am amestecat-o cu zaharul si smantana si am pasat-o cu blenderul pana s-a transformat intr-o pasta fina.

Am asaugat aromele.

Am incalzit putin iaurtul,am topit gelatina la microunde,apoi am amestecat-o cu iaurtul.

Dupa ce s-a racorit putin iaurtul l-am turnat in crema de branza.

La final am incorporat si frisca si am pus vasul la frigider sa se intareasca crema.

Am desfacut blatul,l-am taiat in trei parti egale pe lungime(al meu a fost cam patrat),am pus crema si fructe deasupra.

Al doilea blat l-am taiat doar in doua fiind mai ingust.

Am rulat prima bucata si am pus-o pe platou.

A doua bucata,am asezat-o in continuarea primeia si tot asa pana am obtinut o spirala.

Am lasat la frigider cateva ore.

Am pregatit apoi crema cu care am acoperit tortul.

Am mixat frisca .

Am mixat untul cu zaharul pudra,apoi am pus si crema Mascarpone.

La final am pus o parte din frisca si am retinut putin pentru ornat.

Am pus crema la frigider sa se intareasca.

Am acoperit tortul cu crema rece si frisca.

Ciocolata am topit-o pe baie de aburi.

Compozitia nu trebuie sa fie prea fluida.

Am lasat-o pana cand aproape s-a racit,apoi am pus-o pe marginea tortului.

Am pus bombonele si ornamente de ciocolata.