Paella autentica din SpaniaPentru Paella se foloseste o tigae speciala care se numeste Paellera daca e posibil. Este o tigae foarte plana si cu diametru mare.

In tava incinsa si cu putin ulei se pun crevetii, se prajesc dar nu mult, altfel se intaresc.

Dupa ce sunt gata se scot si se pun deoparte. In aceeasi tigae cu sucul care l-au lasat crevetii se mai adauga ulei si se pune toata carnea si cirnaciorii taiate marunt si se prajesc la foc mare sa se rumeneasca si dupa aia se reduce focul si se adauga ceapa usturoiul si gogosarul, ardeiul verde taiate marunt si se lasa sa se caleasca la foc lent.

Dupa ce s-au calit se adauga rosiile date pe razatoare sau taiate cit mai marunt si se mai lasa vro 5 minute amestecind sa nu se prinda de fund.

Se adauga apa sa treaca peste carne si se lasa la fiert, cind e aproape fiert totul se adauga sofranul si colorantul galben-portocaliu dizolvat in apa rece ( acest colorant nu e pt gust e doar pentru culoare si ai da un aspect placut orezului.

Dupa ce s-a fiert se adauga orezul ( daca mai e nevoie mai adaugam vro 2 pahare de apa) si mazarea.

Se fierbe vro 20 min la foc lent (trebuie sa scada apa ) si se opreste focul cind bobul de orez inca e putin tare. Dupa ce s-a stins focul se lasa cu capac asa se mai umfla orezul si se face al denteSe orneaza cu ouale fierte ( o jumatate de ou de persoana), maslinele intregi si crevetii prajiti (un crevet sau doi de persoana, depinde cit sunt de mari)