Aceasta reteta a fost prezentata de Chef Jennifer Carrol la Top Chef America, sezonul 6, episodul 3 si a castigat proba Quickfire (Proba de indemanare). Mi-am permis sa intervin asupra retetei in sensul ca am eliminat carceii de mazare (pentru ca nu am gasit), cartofii albastri( pentru ca nu-mi plac) si grasimea de rata. Reteta este senzationala si nu regret ca am stat foarte mult sa curat midiile.

Intr-o tigaie, se incalzeste untul, apoi se adauga ghimbirul, ceapa, usturoiul si lemongrass si se soteaza 2 minute. Se adauga supa de pui, se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul si se lasa la fiert 15 minute. Se strecoara supa rezultata si se aseaza inapoi pe foc. Se adauga cartofii si se gatesc pana sunt fragezi, aproximativ 20 de minute. Se mixeaza supa cu ajutorul unui blender pana cand cartofii sunt incorporati in supa, aproximativ 2 minute. Se adauga creme fraiche, se asezoneaza si se mai amesteca putin cu blenderul pana la omogenizare. Ar trebui sa aiba consistenta unei supe creme diluate. Midiile se curata de barba si se perie fiecare cochilie pentru a indeparta murdariile, etapa foarte importanta pentru ca midiile se gatesc intregi. Cele sparte sau deschise care nu se inchid cand sunt lovite usor, se arunca.

Intr-o tigaie se incalzeste vinul pe foc mediu si se adauga midiile. Se gatesc pana se deschid. Cele care nu se deschid, se arunca. Se servesc midiile cu sosul de lemongrass si ghimbir deasupra.