Detalii Salata de vinete cu maioneza
Stiu ca sunt retete diferite chiar si pentru salata de vinete,aceasta este reteta mea proprie.
Vinetele se inteapa,de cateva ori cu furculita,inainte de a le introduce la cuptor.
Cuptorul se preincalzeste,apoi se adauga vinetele pe tava si se lasa sa se coaca la 160 grade,circa o ora.
Apoi se scot de la cuptor,se curata de coaja,se toaca marunt.
Se taie ceapa marunt si se amesteca cu sarea si piperul,dupa gust.
Se prepara maioneza dintr-un galbenus de ou,in care se pune o lingurita de mustar.
Da un gust mai bun si micsoreaza riscul de a se taia maioneza.
Se pune tot cate putin ulei,pana este cam o cescuta de cafea plina de maioneza.
Cand este gata se amesteca cu salata de vinete,dupa dorinta,se lasa 2 linguri de maioneza pentru decorat.
Apoi se decoreaza dupa gust cu rosii,patrunjel,masline sau ce doriti:DPofta buna!:)mustar amestecat cu galbenus,inainte de a prepara maioneza.reduce riscul de a se taia si ii da un gust mai bun.