De cand am citit reteta cremei de nuci de la Sidy ma bate gandul sa fac o prajitura cu aceasta crema.

Blatul se prepara simplu.

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana stau pe teluri.

Apoi adaugam in ordine uleiul,faina,zaharul vanilat si praful de copt.

In acest timp amestecam cu lingura de jos in sus.

Toata compozitia se toarna in tava( 25/40 cm.)tapetata cu hartie de copt .

Se introduce tava in cuptorul incins.

Se coace la temperatura de 180grade timp de 25-30 min.sau facand testul cu scobitoarea.

Cand este blatul frumos rumenit se scoate tava si se lasa la racit.

Crema:Se pun la fiert apa cu zaharul pana se obtine un sirop legat( pusa o picatura pe farfurioara sa ramana ca o bobita).

Oul bine batut se pune peste sirop,se fierbe amestecand repede,pana se ingroasa.

Crema astfel obtinuta se lasa putin la racorit si apoi se adauga untul mestecand energic. Se adauga nuca,romul si vanilia.

Cand blatul s-a racit il taiem in doua.

Pe blatul de jos se pune crema calduta si apoi cealalta parte a blatului deasupra. Se pudreaza cand s-a racit complet.

In reteta Sidy spune :crema se pune cand este rece.

Eu am pus crema calduta.

A intrat in blat. Incercati blatul cu scobitoarea dupa 20 min..

In functie de temperatura cuptorului blatul se poate coace mai repede.