Gratinare este o tehnica larg raspandita culinar in prepararea produselor alimentare, in care un ingredient este acoperit cu o crusta ce se rumeneste, folosind adesea pesmet, cascaval ras, oua si / sau unt Isi are originea in bucataria franceza si este, de obicei, pregatit intr-un vas anume ce poate fi pus la cuptor.

Eu am ales aceasta varianta elvetiana, care mi s-a parut deosebit de gustoasa.

Pieptul de curcan il taiem fileuri apoi il punem intre doua folii de plastic si il batem putin ca pentru snitele.

Il condimentam cu mirodenii pentru pui si il umplem cu ciuperci taiate, caise taiate felii si o crenguta de patrunjel verde.

Rulam pieptul de curcan si il prindem cu cate o scobitoare.

Intr-o tigaie non aderenta topim putin unt si rumenim rulourile umplute pe toate partile.

Preparam o pasta din mustar,ulei de masline si condimente de pui .

Amestecam sa se omogenizeze.

Intr-un vas termorezistent, uns cu unt, punem rulourile prajite si le dam cu paste de mustar.

Le facem cu o pensula, astfel incat sa fie facute pe toate partile. Preparam un sos din smantana amestecata cu 70 g parmezan pe care il rasurnam peste rulourile de curcan umplute.

Deasupra presaram putina boia si dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade pentru 15 minute.

Mai presaram putin parmezan deasupra si dam la cuptor sa se gratineze pina se rumeneste frumos deasupra.

Pregatim cartofii acordeon.

Iii curatam si spalam apoi ii taiem felii subtiri, dar nu pina jos de tot. ii punem pe fiecare separat pe cate o folie de aluminiu, unsa cu ulei de masline, presaram sare de mare pe ei si deasupra punem o fasiuta subtire cu unt.

Strangem folia si asezam toti cartofii pe o tava ce o punem si pe ea in cuptor linga rulourile de curcan, cam 40 de minute.

Cand toate sunt bine facute, le scoatem din cuptor si desfacem folia cartofilor cu mare grija sa nu ne oparim cu aburii ce ies din ea.

Servim rulourile cu cate un cartof alaturi si cu sosul din vas.

Pofta mare !